Kalite Komisyonu Kurumsal İyileştirmeler Paydaş Değerlendirme Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında Rektörlük Mimar Kemaleddin Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Yücel Gelişli, Üniversitemiz Danışma Kurulları Üyeleri Enerji eski Bakanı ve New Bridge Şirketi Genel Müdürü Ali Rıza Alaboyun, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müşaviri Abdurrahman Çelik, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Altunsoy, ASELSAN Teknoloji ve Strateji Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Taha Yücel, Kiel Üniversitesi Öğretim Üyesi ve SSB Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş, MEB Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Repkon Dış Ticaret AŞ Genel Müdürü Bilal Aktaş, İlci Holding Cevat İlci, Torku Holding'ten Ali Altuntaş ile Senato, Yönetim Kurulu ve Kalite Komisyonu Üyeleri, Rektör Danışmanları, akademik ve idari birim yöneticileri ile birim kalite ekipleri üyeleri katıldı. Üniversitemiz Danışma Kurullarından TÜBİTAK Lider Araştırmacısı Prof. Dr. İskender Gökalp ve OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ile birim danışma kurulları üyesi 105 dış paydaşımız, Kalite Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen toplantıyı çevrim içi olarak takip etti.
Toplantının açılış konuşmasında Üniversitemizin, YÖKAK 2022 yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 5 yıllık tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısı gösterdiğini hatırlatan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, değerlendirmeye alındığımız yıl içinde 30 yükseköğretim kurumu arasından 5 yıllık tam kurumsal akreditasyonu alabilen 3 devlet üniversitesinden biri olduğumuzu vurguladı. Üniversite olarak çok köklü bir geçmişe sahip olduğumuzu ve bugün elde edilen başarılarımızda bu engin deneyimin büyük bir rolü bulunduğunun altına çizen Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız “Üniversitemiz önemli bir kurumsal dönüşümü başardı. Eğitim geleneğinden dinamik bir araştırma ekibi çıkardık ve Araştırma Üniversitesi misyonunu başarıyla yürütüyoruz. Bu başarımızda kurum genelinde yürütülen kalite ve stratejik yönetim yaklaşımının etkisi çok büyüktür.” diye konuştu. Prof. Dr. Musa Yıldız, elde edilen başarıların sürdürülebilir olmasının temel öncelikleri olduğunu vurgulayarak çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini ifade etti.
Kalite güvencesi çalışmalarında iç ve dış paydaşların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Musa Yıldız, “Bugün burada iç ve dış paydaşlarımızdan oluşan geniş bir aileyle kurumsal iyileştirmelerimizi değerlendirmek üzere bir araya geldik. Biz, kalitenin, liderin öncülüğünde, tüm paydaşların katılımıyla yürütülmesi gereken, sistematik ve kurumsallaşmış bir anlayışla başarıya ulaşacağının bilinciyle, iç kalite güvencesi sistemi mekanizmalarımızı izlemekte ve paydaşlarımızla iyileştirmekteyiz. Planlanma, izleme ve değerlendirme süreçlerimizde paydaş görüşlerini esas alıyoruz. Yeni programların tasarlanması, güncellenmesi, araştırma ve geliştirme iş birliklerinin geliştirilmesi, toplumsal katkı hedeflerine ulaşılması gibi pek çok konuda iç ve dış paydaşlarımızla sürekli istişare halinde olmayı önemsiyoruz. Bu çerçevede Üniversitemizdeki yönetişim ve karar mekanizmalarında dış paydaşlarımızın etkin, yapılandırılmış ve kurumsal katılımını sağlamak üzere Danışma Kurulu Üyelerimiz Ekim ayında güncellendi ve eş zamanlı olarak Uluslararası Danışma Kurulumuz oluşturuldu. Bu vesileyle Danışma Kurullarımızın kıymetli üyelerine bu görevi kabul ettikleri için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Yükseköğretim ekosistemi içerisindeki değişimleri, küresel eğilimleri, ulusal hedefleri ve paydaş beklentilerini dikkate alarak Üniversitemizin geleceğe hazırlanmasına verecekleri destek, şüphesiz ki çok kıymetlidir.” ifadesini kullandı. Prof. Dr. Musa Yıldız, Üniversitemiz birimlerinin danışma kurulu üyelerinin de çevrim içi olarak toplantıyı takip ettiklerini açıklayarak tüm katılımcılara iştirakleri için teşekkür etti.
Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından Danışma Kurulları Üyelerine Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında adlarına dikilen fidan sertifikalarını ve Üniversitemiz mezunu olan Üyelere Gazi Üniversitesi Mezun Kartlarını takdim etti.
Belge ve Mezun Kart takdiminin ardından kürsüye gelen Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite Komisyonunun Üniversitemizde hayata geçirdiği, kuruma özgü yenilikçi yaklaşımların Kurumsal Akreditasyon başarısında kritik rol oynadığını ifade etti. Birim Danışman Üyeliği, Kalite Eğitimleri ve Kalite İyileştirme Planı gibi örnek çalışmalarla kalite güvencesi sisteminin geliştirildiğini aktaran Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite İyileştirme Planı’nı 2021 yılından bu yana uyguladıklarını, izlediklerini ve değerlendirdiklerini belirterek Planın Üniversitemizde tüm süreçlerde sistematik iyileştirmenin yürütülmesinin garantisi olduğunu vurguladı.
Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite İyileştirme Planı ile ilgili olarak şöyle konuştu: “Kalite İyileştirme Planı, hayal ettiklerimizin somut faaliyete dönüştüğü, sorumlularının ve takviminin dokümante edildiği ve kurum olarak el birliğiyle izleyip değerlendirdiğimiz önemli bir izlem aracıdır. Kalite Komisyonu olarak 2021 yılında paydaşlarımızın görüşleriyle hazırladığımız KİP’i tüm birimlerimize tebliğ ettik. Bu planda yer alan faaliyetleri ne kadar gerçekleştirebildiğimizi yine tüm birimlerimizin desteğiyle izledik, değerlendirdik ve 2022 yılı için plan faaliyetlerini güncelledik. Takip eden yıl, birimlerimizin KİP 2022 kapsamında gerçekleştirdiği iyileştirmeleri, birimlerimizi misafir ettiğimiz 7 Komisyon toplantısında ele aldık. Toplamda 20 saatten fazla süren toplantılarda 92 sunum dinledik. Tüm bu sunumlarda verilen bilgiler ışığında 3 yılda başardıklarımızı bugünkü toplantımızda paylaşılacak olan Kurumsal İyileştirmeler Sunumunda sizlere özet olarak aktarmak istedik.”
Danışma Kurulları Üyelerine Üniversitemiz başarıları anlatarak yapılabileceklerle ilgili görüş almayı amaçladıklarını söyleyen Prof. Dr. Ramazan Bayındır, dış paydaşlarımızdan önerileri almak üzere bir form geliştirdiklerini ifade etti. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, “Sizlerden bu toplantıda anlatılanlar çerçevesinde fark ettiğiniz, gelişmeye açık yönlerimize ilişkin tespitlerinizi bu forma aktarmanızı istirham edeceğiz. Ve bu tespite yönelik yapılmasını önerdiklerinizi bu formla iletmenizi rica ediyoruz. Tamamen gönüllü katılıma açık olan bu elektronik form, çevrim içi linkinden şu anda katılımcılara ulaştırılıyor. Salonda bulunan katılımcılarımıza da toplantımız sonrasında elektronik ortamda ulaştıracağız. 2024 yılında Üniversitemizde neleri iyileştirmemiz gerektiğini planlarken, sizlerin değerli görüşleriniz Komisyonumuz tarafından titizlikle ele alınacaktır. Bu toplantımızı gerçekleştirmemizdeki amaç, yaptıklarımızla böbürlenmek değil, yeni başarılara nasıl ulaşacağımızı sizlerle birlikte tasarlamaktır” diye konuştu.
Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasını şöyle devam etti: “Gazi Üniversitesi ailesi olarak, kaliteyi ilke olarak benimseyerek imkanlarımız ve fikirlerimiz doğrultusunda elimizden gelenin en iyisini ortaya koyarak, bizlere emanet ettiğiniz çocuklarımıza en üstün düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma imkanlarını sunarak, sosyal olanaklarla zenginleştirilmiş mutlu ve başarılı bir üniversite yaşamı sunmak üzere yılmadan çabalıyoruz. Sizlerin de ufuk açıcı fikirlerinizle bu çabaya vereceğiniz katkılar için şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz.”
Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, konuşmasının ardından Gazi Üniversitesi Kurumsal İyileştirmeler Sunumunu katılımcılara aktardı. Kurumsal İyileştirmeler Paydaş Değerlendirmeler Toplantısı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
GÜ Kalite Komisyonu Öğrenci Temsilcisi olarak öğrencimiz Cansu DEMİR seçilmiştir.
2024 yılı Kalite Komisyonu Paydaş Değerlendirme Toplantısı 05.11.2024 Tarihinde Gerçekleştirildi
KAP Ara Değerlendirme Öncesi Deneyim Paylaşım Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
“Gelişmeye Açık Yönler ile İlgili KVYS Veri Girişi Bilgilendirme Toplantısı” Gerçekleştirildi
Gazi Üniversitesi 2024 Yılı Kalite İyileştirme Planı İzleme Toplantıları
Görüş, istek ve değerlendirmelerinizi bize iletin.