Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantılarının ilki, Fakültelerimiz katılımıyla gerçekleştirildi.
12 Eylül 2023 | 17:07

“Gazi Üniversitesi Kalite İyileştirme Planı”nın paydaş birimlerle izlenmesi ve değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen 2023 yılı Kalite İyileştirme Planı İzleme Toplantılarının ilki, Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır başkanlığında Fakültelerimizin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Genel Sekreter Ragıp Akyürek, Fakülte Dekanları, Kalite Komisyonu Üyeleri, Kalite Koordinatörlüğü ve Strateji Geliştirme Kurulu Çalışma Grubu temsilcilerinin katılımıyla Rektörlük Toplantı Salonu’nda 12.09.2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasında Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, YÖKAK’ın değerlendirmesiyle 2022 yılında 30 yükseköğretim kurumu arasından 5 yıllık tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısını gösteren 3 devlet üniversitesinden biri olduğumuzu, Araştırma Üniversiteleri sıralamasında da A3 kategorisinden A2 kategorisine yükselmeyi başardığımızı ifade ederek bu başarıların kararlı ve özverili bir çabanın sonucu olarak elde edildiğini dile getirdi. Büyük gayretlerle hep birlikte kazanılan bu başarıların sürdürülebilir kılınmasının temel önceliğimiz olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Üniversitesi ailesi olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizin altını çizdi.

Kurumsal Akreditasyon ve araştırma üniversitesi başarısında sistematik izleme çalışmaları büyük önem taşıdığını ve 19 Eylül itibarıyla Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında İzleme, Değerlendirme ve Sürdürülebilirlik toplantıları için birim ziyaretleri gerçekleştirileceğini açıkladı.

Üniversitemizin örnek uygulamalarından biri olan Kalite İyileştirme Planı’nın 2021 yılından bu yana kararlılıkla uygulandığını, izlendiğini ve değerlendirildiğini ifade eden Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Plan’ın Üniversitemizde tüm süreçlerde sistematik iyileştirmenin yapıldığının garantisi olduğuna dikkat çekti.

Her yıl Kurum İç Değerlendirme Raporu bulguları, Kurumsal Dış Değerlendirme/İzleme/ Kurumsal Akreditasyon Raporu tespitleri, Kalite Komisyonu tarafından uygulanan kurumsal anket analiz sonuçları ve paydaş görüşlerine dayalı olarak önce Komisyon Çalışma Gruplarımızda, sonra da Komisyonumuzda görüşülerek karara bağlanan ve birimlerimize tebliğ edilen Kalite İyileştirme Planı ile, Üniversitemizdeki iyileştirme faaliyetlerinin sorumlularının ve takviminin kamuoyuna ilan edildiğini; Planın 6 aylık izleme ve yıllık değerlendirmesini yaparak kapatılan her bir PUKÖ döngüsünün yeni bir faaliyeti başlatmasına imkan sağlandığını hatırlatan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kurum olarak başarıyla sürdürdüğümüz bu uygulamanın gerçekleştirilmesine destek veren tüm birimlerimize teşekkür etti.

Üniversitemiz tüm birimlerinin katılacağı ve 7 grup halinde gerçekleştirilecek olan Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantılarının esas olarak üç amacı bulunduğunu ifade eden Prof. Dr. Ramazan Bayındır bunların; Birimlerimizin başarılarını diğer birimlerle paylaşabilmelerine imkan sağlamak, 2024 yılı iyileştirmelerini birlikte planlamak ve halen tamamlanamayan çalışmalar için yıl bitmeden hedeflerimizi gerçekleştirmek olduğunu dile getirdi. Birimlerin hazırlamış oldukları KİP İzleme sunumları özellikle akademik kurullarında paylaşmaları gerektiğini hatırlatan kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır, öğrenciler ve danışma kurulu gibi diğer paydaşlarla da paylaşılmasının faydalı olacağını ifade etti. Birimlerimizin kalite çalışmalarında iyi uygulama örneklerinin Kurum geneline yansıtılmak üzere derlenmesinin Kalite Komisyonu kararı ile KİP kapsamına alındığını ifade eden Prof. Dr. Bayındır, Mentor üyelerimizin desteğiyle sizlere birimlere sunulacak olan formlarla Kalite Güvencesi Sistemi İyi Uygulama Örneklerinin derleneceğini açıkladı.

Kalite Koordinatörlüğü ve Kalite Komisyonu heyetleriyle Haziran ayında tüm akademik birimlerimize geri bildirim ziyaretleri gerçekleştirildiğini hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kalite Koordinatörlüğümüz tarafından hazırlanan Birim Ziyaretleri Raporu ve Geri Bildirim Anketi Analiz Raporunun Komisyon internet sayfasından yayınladığını, resmi yazı ile de tüm birimlere iletileceğini açıklayarak birimlerin bu raporları ilgili paydaşlara ulaştırmasını istedi.

Akademik birim yöneticilerine Tam Akredite Araştırma Üniversitesi olma başarımızın sürdürülmesine ve kalite güvencesi sistemimizin sürekli iyileştirmesine verdiği katkılar için teşekkür edilerek sözlerini tamamlayan Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, sunumlarını aktarmak üzere sözü birim yöneticilerine bıraktı.

Kalite İyileştirme Planı 2023 yılı İzleme Toplantısı 1. Oturumunda Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kahraman GÜNGÖR, Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlkay ERDOĞAN ORHAN, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat KASAP, Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut SELVİ, Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan AYAZ ALKAYA, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder AYDIN, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rahmi ÜNAL, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Makbule GEZMEN KARADAĞ, Spor Bilimleri Fakültesi Birim Kalite Ekibi Başkanı Doç. Dr. Halil SAROL, Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Orhan KAPLAN, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Asiye UĞRAŞ DİKMEN ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet ÇAKMAK tarafından Kalite İyileştirme Planı kapsamında 2023 yılının ilk altı ayında birimlerimizin gerçekleştirdikleri iyileştirme faaliyetleri toplantı katılımcıları ile paylaşıldı. Toplantı, dilek ve temenniler ile sona erdi.

 

-1 -1 -1
background image