Kurumsal Akreditasyon Raporunun Değerlendirildiği Paydaş Katılımlı Kalite Komisyonu Toplantısı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız Başkanlığında Gerçekleştirildi
25 Mayıs 2023 | 15:40

Gazi Üniversitesi 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Raporu’nun iç ve dış paydaşlarla değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen “Kurumsal Akreditasyon Raporu Değerlendirme Toplantısı” Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi.

YÖKAK 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında gerçekleştirilen kapsamlı inceleme ve değerlendirmeler neticesinde 26 Nisan 2028 tarihine kadar 5 yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısını gösteren Üniversitemiz, düzenlediği toplantıyla 2022 yılı kapsamında hazırlanan Kurumsal Akreditasyon Raporu’nun değerlendirmesini tüm katılımcılarla paylaştı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda, fiili katılımcılar olarak üniversite üst yönetimi, kalite komisyonu üyeleri ve kalite koordinatörlüğü; çevrim içi katılımcılar olarak danışma kurulu üyeleri, akademik ve idari birim yöneticileri, kurul ve komisyon üyeleri ile birim kalite ekibi başkanları yer aldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Musa Yıldız, Yükseköğretim Kalite Kurulu’nun Nisan ayında gerçekleştirilen toplantısında alınan karar ile Üniversitemizin 5 yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon alma başarısını gösterdiğini belirterek şunları dile getirdi: “Bu yıl, program kapsamına alınan 30 üniversitenin 25’ine 2 yıllık koşullu akreditasyon verilirken, sadece 5 üniversite “Tam Akreditasyon” alabilmiştir. Bu beş üniversiteden ikisinin de vakıf üniversitesi olduğunu düşünürsek sınırlı kaynaklarla gerçekten önemli bir iş başardığımızı söyleyebiliriz. Sürece katkı veren Gazi Üniversitesi ailesinin her bir ferdini yürekten kutluyorum. Üniversitemizde kalite güvencesi sisteminin sürekli geliştirilmesi, kurumsal akreditasyonun Gazi markasının ayrılmaz bir etiketi haline gelebilmesi için hep birlikte ve yorulmadan, kararlılıkla çalışmalıyız. Kurumsal akreditasyon, bizlere evlatlarını emanet eden ailelere sunduğumuz bir güvencedir. Mezunlarımız için işverenlerin gözünde çok değerli bir referanstır. Proje ortağı kurum ve kuruluşlar için yetkinliğimizin garantisidir. Kurumun çalışan ve öğrencilerinin itibar ve tanınırlığını artırır.”

Kalitenin sadece Kalite Komisyonu ya da Kalite Koordinatörlüğünün çabasıyla başarılmadığını söyleyen Prof. Dr. Musa Yıldız, “Tüm birimlerimizin, her bir yöneticimizin, her bir çalışan ve öğrencimizin bu sürecin içerisinde bulunması ve katkı vermesi önemlidir. Kalite ancak içselleştirildiği ve iş yapış şeklimizin doğal bir parçası haline geldiğinde sonuç veren sürekli bir çabadır. Paydaşlarımızın karşılıklı memnuniyeti, başarımızı perçinleyecektir. Rehavet ise tüm emeklerin boşa gitmesine sebep olacaktır. Gösterilen gayretin hakkını ödeyebilmek, ancak istikrarlı ve sistematik yeni çabalarla mümkün olabilir” dedi.

Yıldız; görevde bulunduğu süre içerisinde üniversite olarak önemli başarılara imza atıldığının altını çizerek, takdir edilmesi ve kutlanması gereken bu büyük başarıda sürece katkı veren tüm personel ve öğrencilere gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır ise yaptığı konuşmada, bugün haklı bir gururun mutluluğunu yaşıyoruz diyerek şu ifadelere yer verdi: “Kalite Komisyonu ve Koordinatörlüğü ekibimizle, tüm birimlerimizin desteğini alarak Rektörümüzün liderliğinde çok zorlu bir çalışma dönemi geçirdik. İki yıla yakın sistematik ve yoğun çalışmalar neticesinde YÖKAK tarafından 5 yıllık Tam Kurumsal Akreditasyon aldığımızın müjdesini sizlerle paylaşıyoruz. Dış değerlendirme tecrübelerimizin sürece yansımış olmasının büyük avantajını kullandık. Kurumda kalite kültürünün içselleştirilme düzeyi, çalışanlarımızın ve personelimizin memnuniyetleri ile kurumsal bağlılıklarının yüksek olması Değerlendirme Takımı tarafından takdirle karşılandı. Biz çalışanı, öğrencisi ve mezunuyla büyük bir aileyiz. Ona değer katabilmek içinde var gücümüzle çalışıyoruz. Kurumsal Akreditasyon Programı, Üniversitemizin her alandaki başarısını artırabilme yolunda bizlere çok faydalı geri bildirimlerin sunulduğu önemli bir fırsat oldu. Yapmamız gereken de bir yol haritası çizebilmek için gelişmeye açık yönlerimizi samimiyetle itiraf edebilmek. Bugünkü toplantıda amacımız, bir durum değerlendirmesi yapmak ve kurumsal akreditasyon ziyaretinin üzerinden geçen yedi aylık süreçte gelişmeye açık yönlerimizi iyileştirmek için neler yaptık veya neler yapamadık, bunları değerlendireceğiz.”

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır tarafından gerçekleştirilen sunumla, oldukça ayrıntılı ve kapsamlı incelemeler neticesinde Üniversitemiz için hazırlanan ve kamuoyuna ilan edilen Kurumsal Akreditasyon Raporu’nda yer alan 4 ana başlıkta başlatılan kısmi çalışmalara ve iyileştirmesi düşünülen hususlara değinildi. Toplantı, sunum sonrası tüm katılımcılarla birlikte soru-cevap şeklinde yapılan değerlendirme konuşmalarının ardından sona erdi. 

-1
background image