Uzaktan Eğitim İyileştirme Çalışmaları, Kalite Komisyonu İş Birliği Toplantılarında Görüşüldü
5 Temmuz 2021 | 17:34
Gazi Üniversitesi İyileştirme Çalışmaları İş Birliği Toplantılarının sonuncusu, Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

Üniversitemizin 2020 yılı Mart ayından beri COVID-19 küresel salgını nedeniyle ağırlık verdiği uzaktan eğitim sürecinin güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınması, iyileşmeye açık yönlerinin ise geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi,  Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü, Sosyal İşler Kurum Koordinatörlüğü, Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörlüğü, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kalite Komisyonu temsilcileri katıldı.

Küresel salgın ile birlikte önem kazanan uzaktan eğitim sürecinin bu yıl ilk kez Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ayrı bir raporla değerlendirildiğini belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır; önümüzdeki dönemde salgın sona erse bile eğitim programlarının kısmen uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine yönelik bir eğilim olduğunu belirtti. Üniversitemizin GUZEM desteğiyle bu alanda başarılı bir performans ortaya koyduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, bundan sonraki süreçte uzaktan eğitim becerimizi iç ve dış paydaşlarımızın desteği ile daha iyiye taşımak amacıyla çalışmalara devam edileceğini belirtti.

Toplantıda uzaktan eğitim sürecinde özellikle çevrim içi sınav etkinliklerinin iyileştirilmesi, uzaktan eğitim sürecinin düzenli olarak değerlendirilerek sonuçlarının periyodik olarak paydaşlarla paylaşılması ve uzaktan eğitimdeki tüm süreçlerde engelli öğrencilerin erişim kolaylığının sağlanması gibi konularda öneriler görüşülerek karara bağlandı.

 

-1
background image