Üniversitemizin “Eğitim ve Öğretim Alanındaki İyileştirme Çalışmaları” Kalite Komisyonu İş Birliği Toplantılarında Görüşüldü
29 Haziran 2021 | 17:30
Gazi Üniversitesi Kalite Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen İyileştirme Çalışmaları İş Birliği Toplantılarının ikincisi, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 

Üniversitemizde Eğitim ve Öğretim alanında yürütülmesi gereken iyileştirme çalışmalarının değerlendirildiği toplantıya; Eğitim Komisyonu, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü, Sosyal İşler Kurum Koordinatörlüğü, Yerleşkeler Kurum Koordinatörlüğü, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Personel Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Hukuk Müşavirliği, İstatistik Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İDEAM), Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) ve Kalite Komisyonu temsilcileri katıldı. Toplantıda, Üniversitemizin eğitim öğretim alanında gelişmeye açık yanlarına ilişkin yapılabilecek iyileştirmeler istişare edildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Kurumsal Geri Bildirim Raporu, Kurumsal İzleme Raporu ve Memnuniyet Anketi Sonuçlarında yer alan tespitlerden yola çıkarak hazırlanan “İyileştirme Çalışmaları Planı”nın, Kalite Komisyonu tarafından iki aylık bir süreçte olgunlaştırıldığını aktardı.

Kalite güvencesi sistemi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, yönetim sistemi ve uzaktan eğitim başlıklarında güçlü yönlerimizin sürdürülebilir kılınması ve iyileşmeye açık yönlerimizin geliştirilmesi amacıyla geliştirilen kurumsal iyileştirme önerilerinin, 21 Haziran 2021 tarihinde Üniversitemiz kurul, komisyon, koordinatörlük ve idari birimlerinin değerlendirmesine sunulduğunu hatırlatan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, İş Birliği Toplantılarında karara bağlanan iyileştirme çalışmalarının altı ayda bir kanıtları ile birlikte raporlanmasının önemine vurgu yaparak, çalışmaların değerlendirilmesi amacıyla da periyodik toplantılar düzenleneceğini aktardı.

Toplantıda, ölçme değerlendirme birimlerinin tüm akademik birimlerde aktif hâle getirilmesi, iyi uygulama örneklerinin paylaşılması, e-danışmanlık sistemi, yabancı dil eğitiminde memnuniyet düzeyi, Gazi Atlas Projesi, öğrenci topluluklarına yönelik destekler gibi konular ele alınarak, paylaşılan öneriler hayata geçirilmek üzere karara bağlandı.

-1-1
background image