Üniversitemizde Kalite Komisyonu İyileştirme Çalışmaları İş Birliği Toplantıları Başladı
29 Haziran 2021 | 17:29

Gazi Üniversitesi Kalite Komisyonu koordinasyonunda düzenlenen İyileştirme Çalışmaları İş Birliği Toplantılarının ilki, Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Kalite Güvencesi Sistemi alanında yürütülmesi gereken iyileştirme çalışmalarının değerlendirildiği ilk toplantıya; İç Kontrol İzleme ve Yönlendirme Kurulu, Strateji Geliştirme Kurulu, İç Kontrol Koordinasyon Grubu, Araştırma Geliştirme Kurum Koordinatörlüğü, Eğitim-Öğretim ve Dış İlişkiler Kurum Koordinatörlüğü, Sosyal İşler Kurum Koordinatörlüğü, Yerleşkeler Kurum Koordinatörlüğü, Kurumsal Veri Yönetimi Koordinatörlüğü, İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Hukuk Müşavirliği, Öğrenci Toplulukları Birimi, Gazi Teknopark, Gazi Teknoloji A.Ş., İstatistik Danışmanlık Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İDEAM), Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi, Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (GUZEM) ve Kalite Komisyonu temsilcileri katıldı. Toplantıya katılan birim temsilcileri, yürüttükleri iyileştirme çalışmaları ve planları hakkında bilgiler verdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Kurumsal İzleme, Kurum İç Değerlendirme ve Memnuniyet Anketi Raporları çerçevesinde, Üniversitemizin güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınması ve iyileşmeye açık yönlerinin geliştirilmesi amacıyla Kalite Komisyonu tarafından iyileştirme önerilerinin belirlendiğini söyledi.

Hazırlanan “Kurumsal İyileştirme Çalışmaları Planları”nın, kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, yönetim sistemi ve uzaktan eğitim başlıklarında yapılacak toplantılarla, sorumlu ve iş birliği yapılacak birimler tarafından hayata geçirilmek üzere karara bağlanacağını ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, iyileştirme çalışmalarının altı aylık dönemleri kapsayacak şekilde izleneceğini ve değerlendirme amacıyla periyodik olarak toplantılar düzenleneceğini belirtti.

Kurul, Komisyon, Koordinatörlük ve Sorumlu Birimlerin, bu çalışmayı sahiplenerek kendi sorumluluğunda olan iyileştirme çalışmalarının yürütülmesini ve bunu gerektiği şekilde sağlamasının gerekliliğini vurgulayan Prof. Dr. Yıldız, Kalite Komisyonumuzun desteğiyle bu çalışmaların ivedilikle hayata geçirilmesi ve sonuçlarının mutlaka takip edilerek raporlanması gerektiğini açıkladı.

Kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemine ilişkin tüm süreçleri geliştirmek ve iyileştirmek üzere yıl boyunca çalışmaları sürdürdüklerini açıklayan Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır, politika, planlama, izleme, değerlendirme ve iyileştirme çalışmalarına ilişkin döngülerin kapatılması amacı doğrultusunda iç ve dış paydaşların desteğine çok önem verildiği için iş birliği toplantılarının planlandığını açıkladı.

Kalite Komisyonunun iki aylık çalışması ile hazırlanan iyileştirme önerilerinin, tüm paydaşların bir araya gelerek takvimleri ile birlikte karara bağlanacağı “İyileştirme Çalışmaları İş Birliği Toplantıları” aracılığıyla kurumda kalite kültürünü yaygınlaştırmak ve iyileştirme çalışmalarını yürütmek için gerekli sinerjinin yakalanacağı inancını dile getiren Prof. Dr. Ramazan Bayındır, özellikle mezun izleme sistemi, paydaş katılımı ve anket çalışmaları konusunda Üniversitemizin gerekli adımları atması gerektiğini, bu konularda yönetim olarak tüm destekleri vermeye hazır olduklarını vurgulayarak, toplantıların hafta boyunca eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, yönetim sistemi ve uzaktan eğitim başlıklarında gerçekleştirilmeye devam edeceğini ifade etti.

-1-1

background image