Kurumsal İyileştirmeler Paydaş Değerlendirme Toplantısı iç ve dış paydaşlardan oluşan çok büyük bir katılımla gerçekleştirildi
18 Temmuz 2024 | 13:18

 

Kalite Koordinatörlüğü tarafından Gazi Üniversitesi 2020-2024 yılları Kurumsal İyileştirme Faaliyetlerinin değerlendirilmesi amacıyla düzenlenen Kurumsal İyileştirmeler Paydaş Değerlendirme Toplantısı 17 Temmuz 2024 tarihinde Mimar Kemaleddin salonunda gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında gerçekleşen Toplantıya Üniversitemiz Rektör Yardımcıları ve Danışmanları, Genel Sekreter ve Yardımcıları, Danışma Kurulları, Senato ve Yönetim Kurulu ile Kalite Komisyonu Üyeleri, akademik ve idari birim yönetici ve yardımcıları, akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizden oluşan beş yüzün üzerinde davetli katıldı. Üniversitemiz birimlerinin katkısıyla Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Bayındır öncülüğünde Kalite Koordinatörlüğümüzce hazırlanan “Gazi Üniversitesi 2020-2024 Kurumsal İyileştirme Faaliyetleri Sunumu”nun paylaşıldığı, iç ve dış paydaşlarımızın çok geniş katılımıyla gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, görevde bulundukları dört yıl içerisinde Üniversitemiz adına birçok önemli başarıya hep birlikte imza atıldığına dikkat çekerek “Kurumsal akreditasyon süreçlerimizde elde ettiğimiz başarılar, Üniversitemizin kalite standartlarını yükseltme çabalarımızın birer göstergesi oldu. Araştırma üniversitesi olarak kazandığımız prestij, bilimsel çalışmaların ve araştırma projelerimizin ulusal ve uluslararası düzeyde takdir edildiğinin bir kanıtıdır. Ayrıca uluslararası sıralamalarda elde ettiğimiz fark edilir yükseliş, dünya çapında tanınan ve saygın bir üniversite olma yolunda hep beraber attığımız kararlı adımların sonucudur. Kalite yönetim sistemi belgemiz ise, Üniversitemizin her alanda mükemmeliyeti hedeflediğinin somut bir ifadesidir. Tüm bu başarılar, Üniversitemizin geleceğe güvenle bakmasını sağlayan güçlü bir temel oluşturdu. Hep birlikte imza attığımız her adımın ardında, büyük bir emek, özveri ve dayanışma bulunmaktadır. Bu süreçte katkılarıyla bizi destekleyen herkese yürekten teşekkürlerimi sunmak isterim.” diye konuştu.

Sürecin hiç de kolay olmadığını, COVID-19 küresel salgınının, tüm dünya için olduğu gibi Üniversitemiz için de büyük bir sınav olduğunu hatırlatarak “Dostlarımızla sohbet etmekten, sevdiklerimize sarılmaktan imtina ettiğimiz bir dönemde tüm kaygı ve endişelerimizi bir yana bırakarak öğrencilerimizle sanal sınıflarda kucaklaştık. Eğitim ve araştırma faaliyetlerimizin kesintisiz devam etmesi için gösterdiğiniz çaba ve fedakârlık, gerçekten takdire şayandı. Bu süreçte uzaktan eğitim teknolojilerini hızla adapte ederek öğrencilerimizin eğitimlerinden geri kalmaması için büyük bir gayret sarf ettik. Öğrencilerimizin ve çalışanlarımızın sağlığını koruma konusundaki duyarlılığınız ve aldığınız önlemler sayesinde, bu zorlu dönemi en az kayıpla atlattık. Allah’a şükür ki yeniden kampüslerimiz öğrencilerimizin cıvıltısıyla doldu; yeniden gençlerimizin pırıl pırıl gözlerine bakarak ders işleyebilme coşkusunu yaşayabiliyoruz.” dedi.

Küresel salgının acıları daha tazeyken bu kez de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinin bizleri derinden etkilediğine değinen Prof. Dr. Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Asrın felaketinde kaybettiğimiz canların acısı hâlâ yüreğimizde… Daha sesleri kulağımızda yankılanan gencecik öğrencilerimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. Tüm ülkemiz için çok büyük bir yıkım olan bu büyük acının ardından, bir aile gibi kenetlenerek birbirimize destek olduk. Bu süreçte Üniversitemizin dayanışma ruhu ve direnci bir kez daha ortaya çıktı. Deprem sonrası personel ve öğrencilerimizin katkılarıyla yürüttüğümüz destek ve yardım çalışmaları, Üniversitemizin sosyal sorumluluk bilincinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdi. Kayıplarımızın anısını yaşatmak ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmak için, çalışmalarımıza artan bir azim ve kararlılıkla devam ediyoruz, inşallah bundan sonra da devam edeceğiz.”

Üniversitemizin her anlamda artık bir marka değeri taşıdığının altını çizen Rektör Prof. Dr. Musa Yıldız, “Nitelikli eğitim ve öğretimimiz, araştırma ve girişimcilik alanlarındaki yüksek başarımız; sağlık, yaşam boyu eğitim, sosyal sorumluluk ve sürdürülebilirlik gibi pek çok boyutuyla, yaygın toplumsal katkı faaliyetlerimizle, ülkemizin seçkin yükseköğretim kurumlarından olan Gazi Üniversitesi, bu başarısını her bir paydaşının sunduğu çok kıymetli katkılara borçludur. Başta Rektör Yardımcılarımız, Senato ve Yönetim Kurulumuz ile Genel Sekreterliğimiz, Danışma Kurulu Üyelerimiz, tüm akademik ve idari birim yöneticileri ekibimiz ve Kurumun çalışmalarına canı gönülden destek veren her bir personelimize ve bizlere güç veren tüm paydaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi. Prof. Dr. Yıldız sözlerini tüm Üniversitemize olan sevgisini ve bağlılığını dile getirerek sonlandırdı: “Öğrencisi olarak kapısından 1984 yılında adım attığım köklü çınarımızda, bugüne kadar yüzbinlerce mezun veren Gazi Üniversitesinde, bu köklü yuvanın mezunu olan iki rektörden birisi olma bahtiyarlığını yaşadım. Öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimizle birlikte 2020 yılının Ağustos ayından bu güne Üniversitemizi daha ileriye taşıma hedefimize hep birlikte yürüdük. Her birinizin elde edilen bu büyük başarılarda önemli payı vardır. Gösterdiğiniz azim, kararlılık ve fedakârlık sayesinde, Üniversitemizi, bugün bulunduğu konuma taşıdık. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir dört yıl daha tensip buyurmaları halinde de aynı şevkle uyum içerisinde çalışmalarımıza devam edeceğimize olan inancımı ifade etmek istiyorum. Hep birlikte daha büyük başarılara imza atacağımıza ve Gazi adını daha yücelteceğimize olan inancım tamdır. Hepinizi sonsuz sevgi ve hürmetle selamlıyorum.”  

Rektörümüzün ardından konuşan Rektör Yardımcısı ve Kalite Komisyonu Başkan Vekili Prof. Dr. Ramazan Bayındır; YÖKAK beş yıllık tam kurumsal akreditasyon başarımız, akredite program sayımızın her yıl artması, araştırma üniversitesi statüsünün başarıyla korunması ve Kalite Yönetim Sistemi belgesi alınması gibi önemli adımların, Üniversitemizin kalite standartlarını yükseltme çabalarımızın birer göstergesi olduğunu ifade ederek “Sizlerin özverili çalışmaları sayesinde Üniversitemizin her alanda mükemmeliyeti hedeflediğini somut bir şekilde ortaya koyuyoruz. Kalite çalışmalarımızda gösterdiğiniz destek ve iş birliği için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.

Kalite Koordinatörlüğümüzce paydaşlarımızı iyileştirme faaliyetlerimiz hakkında bilgilendirmek üzere geniş katılımlı toplantılar düzenlendiğini dile getiren Prof. Dr. Ramazan Bayındır, kurumsal iyileştirme çalışmaların akademik ve idari birimlerden derlenecek içeriklere uygun olarak iki bölümde aktarılmasının planlandığını, bugünkü toplantıda Kurum genelinde idari düzeyde yürütülen iyileştirmelerin vurgulanacağını aktardı. Akademik birimler ile uygulama ve araştırma merkezlerince hazırlanmakta olan Kalite İyileştirme Planı İzleme Raporlarının KİP İzleme Toplantılarında birim yöneticilerimizden sunum olarak dinleneceğini, sonrasında paydaşlarımızla bir araya gelinecek bir başka toplantıda eğitim, araştırma ve toplumsal katkı konularında birimlerimizin başarılarının paylaşılacağını ifade etti.

“Dört yıllık emeklerimizin bir arada sunulabilmesi için veri sağlayan tüm birimlerimize ve katılımcılarla paylaşılacak olan sunumun titizlikle hazırlanması çalışmalarını yürüterek bu büyük organizasyonla Gazi Üniversitesi Ailesini bir araya getiren Kalite Koordinatörlüğümüze teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Üniversitemizde 2020-2024 yılları arasında gerçekleşen kurumsal dönüşüme bir ayna niteliği taşıyan Kurumsal İyileştirme Faaliyetleri Sunumunu katılımcılara aktardı. Toplantı, Rektörlük merdivenlerinde hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

r-1 r-1 r-1 r-1 r-1 r-1
background image