Kalite Komisyonu Paydaş Bilgilendirme Toplantısı
4 Mayıs 2021 | 14:41

Gazi Üniversitesi Kalite Komisyonu’nun Üniversitemiz kurumsal değerlendirme çalışmaları hakkında Rektör Yardımcıları, Rektör Danışmanları, Üniversitemiz Senato ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile akademik birim yönetici yardımcılarına yönelik bilgilendirme toplantısı Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda Kalite Komisyonu Başkan Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Gazi Üniversitesi 2020 Kurumsal İzleme Raporu çerçevesinde Üniversitemizin güçlü ve iyileşmeye açık yönlerine ilişkin bir bilgilendirme sunumu yaptı.

Üniversitemiz Kalite Komisyonu tarafından paydaşların görüşlerinin derlenmesi ve memnuniyetlerinin ölçülmesi amacıyla 17 Şubat-17 Mart 2021 tarihleri arasında elektronik ortamda uygulan Akademik Personel, İdari Personel ve Öğrenci Memnuniyet Anketleri sonuçları, çalışmayı raporlandıran Gazi Üniversitesi İstatistik Danışmanlık, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (İDEAM) Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Bakır tarafından katılımcılara aktarıldı.

Üniversitemizin güçlü yönlerinin sürdürülebilir kılınması, iyileşmeye açık yönlerinin ise geliştirilmesi amacıyla Kalite Komisyonu tarafından Kurumsal İyileştirme Eylem Planlarının hazırlanması çalışmalarına başladığının belirtildiği toplantıda, tüm akademik birimlerimizin de 2020 Kurumsal İzleme Raporu, Memnuniyet Anketi Sonuçları ve 2020 Birim İç Değerlendirme Raporları çerçevesinde kendi iyileştirme çalışmalarına başlaması gerektiği açıklandı.

Üniversitemizin YÖKAK 2022 Yılı Kurumsal Akreditasyon Programına başvurma niyetinde olduğu, bu sebeple 2021 yılında iyileştirme çalışmalarına yoğunlaşılacağının dile getirildiği toplantıda kalite güvencesi sistemi, eğitim ve öğretim, araştırma ve geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemine ilişkin tüm süreçlerde politika, planlama, izleme, değerlendirme ve iyileştirme çalışmalarına ilişkin döngülerin kapatılması amacı doğrultusunda iç ve dış paydaşlarımızın desteğiyle çalışmaların kararlılıkla yürütüleceği inancı dile getirildi.

Memnuniyet Anketlerinin analiz ve raporlanmasını gerçekleştirerek Üniversitemiz kalite süreçlerine verdikleri katkıdan ötürü Gazi Üniversitesi İstatistik Danışmanlık, Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Akif Bakır ve Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Filiz Kardiyen’e Teşekkür Belgesi ve Fidan Dikim Sertifikalarının verildiği toplantı, dilek ve temennilerle sona erdi.

background image