YÖKAK Kurumsal Dış Değerlendirme Programı, İzleme Ziyareti Gerçekleştirildi
7 Ocak 2021 | 16:19

2017 yılında Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Kurumsal Dış Değerlendirme Programının ikinci etabı olarak Kurumsal İzleme Ziyareti Toplantısı, YÖKAK İzleme Takımı ve Üniversitemiz çeşitli birimlerinin katılımıyla 28 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

 

Yükseköğretim Kalite Kurulunun 2017 yılında başlattığı Kurumsal Dış Değerlendirme Programına katılan ilk üniversitelerden olan Gazi Üniversitesine Kasım 2017 ve Ocak 2018’de Değerlendirme Takımı tarafından iki ziyaret gerçekleştirerek incelemelerde bulunulmuş ve değerlendirme sonrasında Kurumsal Geri Bildirim Raporu hazırlanarak Üniversitemiz ve kamuoyu bilgisine sunulmuştu. Söz konusu Raporda yer alan değerlendirme sonuçları ve iyileştirmeye açık alanlarda geçtiğimiz üç yıl boyunca yapılanların değerlendirilebilmesi amacıyla 28 Aralık 2020 tarihinde YÖKAK 2020 yılı Kurumsal Dış Değerlendirme, Kurumsal Akreditasyon ve İzleme Programı kapsamında Üniversitemize bir İzleme Ziyareti gerçekleştirildi.

 

28 Aralık 2020 tarihinde çevrim içi olarak gerçekleştirilen İzleme Ziyareti toplantılarında Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan TABAKOĞLU, Bursa Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Necmiye Funda COŞKUN ile Yükseköğretim Kalite Kurulu Gözlemcisi Prof. Dr. Aslıhan NASIR’dan oluşan üç kişilik İzleme Takımı, Rektörümüz Prof. Dr. Musa YILDIZ, G.Ü. Kalite Komisyonu, G.Ü. Senatosu ve Üniversitemiz Genel Sekreteri ile idari birim yöneticileri ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirerek 2018 yılında beri yürütülen iyileştirme çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Karşılıklı görüşmelerde Üniversitemizde kalite süreçleri adına atılan ve atılacak adımlar hakkında istişarelerde bulunuldu.

background image