Gazi’nin tüm dünyada öncü Üniversiteler arasında yer alması için sürdürülen çalışmalara katkı sunan GÜADEK, bu alanda önemli bir başarıyı dış değerlendirme alarak yakalamıştır. Üniversitemiz uluslararası tanınırlığın ve saygınlığın artması, kurumda kalite kültürünün güçlenmesi, kurumdaki değişimin desteklenmesi, ayrıca değerlendirme ekibinin tecrübelerinin paylaşılması amacına yönelik olarak üyesi olduğu Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından yürütülmekte olan “Kurumsal Değerlendirme Programı”na başvurmuştur. Bu program kapsamında 2007 yılının Mart ve Eylül aylarında Avrupa Üniversiteler Birliği tarafından iki ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ziyaretler süresince yapılan görüşme ve birim ziyaretleri sonucunda edinilen izlenimlerle şekillenen Üniversitemiz dış değerlendirme raporu, 21 Eylül 2007 tarihinde sunulmuştur. Türkçe tercümesiyle birlikte GÜADEK web sayfasında yer alan Üniversitemiz Kurumsal Değerlendirme Raporu, sürecin başarıyla tamamlandığını ortaya koymaktadır.

Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)’nin 1994 yılında başlayan Kurumsal Değerlendirme Programına başvurusunu 2006 yılında yapan ve hemen ertesi yıl değerlendirme alan Gazi Üniversitesi, 2007 yılı itibariyle EUA’dan dış değerlendirme alan 16 üniversiteden biridir. Bugün itibariyle 172 Türk Üniversitesinden sadece 30’u bu programı başarıyla tamamlamıştır.

GÜADEK’in EUA için hazırladığı rapor  için tıklayınız:

Gazi Üniversitesi EUA Raporu

Gazi University EUA Report

EUA’nın Gazi Üniversitesi için hazırladığı raporun için tıklayınız:

EUA Değerlendirme Raporu

EUA Evaluation Report

EUA hakkında detaylı bilgi için tıklayınız:

EUA